Tycker det är så härligt när hem följer ett tema. Detta hem känns så härligt genomtänkt, kanske inte helt i min stil men jag upplever det ändå så vackert!

Klassik elegans med en internationell, modern touch. Här är Östermalmsvåningen som bejakar kontraster, men säger nej tack till stockholmsvitt.

I hallen en egendesignad matta i sisal/ull och stor lykta från ­Mathilde. Bord och vas, båda Oscar & Clothilde, stolarna är arvegods. Ljusstakar från Gecco.

Lila fungerar oväntat bra som färgtema för barnrummet. Toile de jouy-tapeten heter La musardière och kommer från Manuel Canovas, liksom tygerna i rummet. Gardinstång från Oscar & Clothilde. Byrå Malm från Ikea, nattduksbordet är antikt. Lakan från Åhléns, lampor Hans Mikaels, krukor från Garbo. Fönstersmygen är utbyggd så att Louise kan sitta uppkrupen och titta ut mot gatan.

”Att ha en soffa i matsalen var ett medvetet val. Härifrån vill gästerna aldrig gå hem. En efter en nickar till i soffan allteftersom timmarna går”, berättar Caroline. Kristallkronan från 1700-talet är en bröllopspresent som tidigare hängde i föräldrahemmet. Soffa från Slettvoll, i linnetyg från ­Nobilis. Antikt matsalsbord, ­platsbyggd bokhylla.

Bilder från Sköna hem

Annonser